17. 4. 2012

AKCE V MATEŘSKÉ ŠKOLE V BŘEZNU 2012

V tomto měsíci děti ještě pokračovaly s pozorováním práce dospělých ve Stračově. Navštívili jsme místní knihovnu, děti se seznámily s prací p. knihovnice, s prostředím knihovny. P. Kabelková pro děti připravila dětské knihy, které si děti prohlédly. Děti si na cestu odnesly bonbony.

Navštívili jsme keramickou dílnu p. Klicperové. Děti viděly výrobu hrníčků, misek, váziček a dalších výrobků, které se lijí do forem. P.Klicperová obdarovala děti keramickými slony pro štěstí.

8.3.děti zazpívaly a zarecitovaly stračovským ženám k svátku MDŽ v Dámském klubu. Předaly jim papírové kytičky, které pro ně samy vyrobily. Děti za vystoupení dostaly od žen dobroty.

4.3. jsme v MŠ shlédli pantomimické divadlo ,,To neznáte Kačenku?“

23.3. navštívil MŠ herec, který pro děti uspořádal pohádkové dopoledne. Děti zapojil do pohádových her a soutěží. Děti dostaly pěkné ceny.

30.3. ve spolupráci MŠ, Šikovných ručiček a Obecního úřadu jsme se sešli na jarní velikonoční dílně v prostorách MŠ. Děti z MŠ i z obce Stračov si vyráběly s rodiči krásné výrobky. Vyrobily si výrobky z kroucené vrby, z pedigu, papírová přáníčka, slepičky, zdobily velikonoční perníčky, zdobily vajíčka, kuřátka, motýlky apod. na samotvrdnoucí hmotu, vyrobily si papírové ptáčky, nasypaly si koupelovou sůl do skleniček a sáčků.

Děkujeme za organizaci a pomoc při vyrábění p. Mgr. Petře Luštické, p. Lubici Gembalové, p. Bc.Karolině Jiránkové, p..Šárce Homoláčové,p. Gabriele Klikové, p. Monice Doležalové, p. Martině Hájkové, p. Haně Mikešové, p.Marii Kráčmarové, p. Věře Svobodové.

 

 

 

Fotogalerie