15. 12. 2015

ADVENTÍ ČAS VE ŠKOLCE STRAČOV

První prosincový týden jsme prožívali ve znamení příchodu Barborky a Mikuláše. Ve čtvrtek jsme si dali na okno punčošku, a v pátek jsme se plni očekávání šli podívat, zda nám Barborka něco nadělila. Punčošku jsme hledali, ale nenašli. Barborka ji asi odnesla...V kroužku jsme si povídali o tomto zvyku a jak je tomu dnes. V tom kdosi zaklepal s pozdravem:"Pozdrav Pánbůh". A byla tu, Barborka. Celá zahalená v bílém stála před námi. V jedné ruce nesla košík se sladkostmi a ovocem, ve druhé držela metlu, kterou hrozila zlobivým dětem...Tak jak v tichosti přišla, tak také odešla. Vločky, které se sypaly z jejích šatů, nás dovedly až do přízemí, kde jsme našli naši hledanou punčošku. Když jsme prozkoumali její obsah, byli jsme docela smutní, protože tu na nás koukaly jen samé brambory, uhlíky a dřevěné špalky. Tu si někdo všiml malé vločky, která uvízla pode dveřmi první třídy, tak jsme se společně domluvili, že záhadu prozkoumáme. Když jsme odemkli třídu, nevěřili jsme svým očí. Nejenže tu Barborka nechala větvičky zvané "barborky", ale i bohatou sladkou nadílku. Všichni jsme si společně nadílku rozebrali s přesvědčením, že jsme přeci jen byli také hodní...Barborce jsme poděkovali a šli jsme se podívat ven, zda ji ještě někde nezahlédneme...

Adventní čas jsme zpříjemnili Dámskému klubu ve čtvrtek 10. 12. Naše vánoční vystoupení vykouzlilo na všech přítomných dámách krásné úsměvy. Ani dámy nezůstaly s koledou pozadu a tak si děti odnášely nejen krásný pocit z příjemné dámské společnosti, ale i balíčky plné sladkostí.

V pátek 11. 12. jsme pozvali všechny rodiče, příbuzné a známé na vánoční besídku. Děti se představily se zimně vánočním laděním plného básniček, písniček, dramatizace i pantomimy. O přestávce jsme si pověděli pár slov o významu adventních svíček. Poté následovalo překvapení v podobě Vánočního příběhu o narození Ježíška. Děti společně s kroužkem Stračovské hvězdičky v dobových kostýmech pod taktovkou Péti Luštické přinesly do školky kouzelný příběh, který děti nejen úžasně zahrály, ale doprovodily ho i spoustou písniček a koled. Páteční podvečer jsme si všichni báječně užily a naladily se na adventní víkend.

Vánoční nadílku děti objevily pod stromečkem v pondělí po třetí adventní neděli a hned všechny hry a hračky pořádně vyzkoušely.

 

PŘEJEME VÁM VŠEM KLIDNÉ A POHODOVÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY PLNÉ RADOSTI, LÁSKY A BOHATÉ NADÍLKY A NOVÝ ROK AŤ JE ÚSPĚŠNÝ, NAPLNĚN SPLNĚNÍM PŘÁNÍ S PEVNÝM ZDRAVÍM.

 

Fotogalerie