DUBEN 2015 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ S VELIKONOČNÍ TVOŘIVOU DÍLNOU

Na Sazometnou středu už měla naše školička nový jarní kabátek a my jsme uskutečnili Den otevřených dveří s Velikonoční dílnou. Cestu si k nám tak našli rodiče, kteří zapíší své děti od září do naší školy k předškolnímu vzdělávání. Prostřednictvím jarního tvoření mohly děti s rodiči prožít společné chvíle na půdě naší mateřinky. Všichni přítomní si odnesli krásnou velikonoční výzdobu. A protože byla právě Škaredá středa, nezapomněli jsme se pěkně usmívat.

 

VE ČTVRTEK 16. DUBNA SE NĚKTERÉ NAŠE DĚTI ZÚČASTNILY RECITAČNÍ SOUTĚŽE VE STĚŽERECH
Základní a Mateřská škola Stěžery udělila diplom za účast v recitační soutěži "S básničkou do Stěžer"
V kategorii do 5 let: Klárce Bezděkové a Natálce Bašové
V kategorii od 5 let: Míše Vojáčkové a Honzíkovi Luštickému
!!!B L A H O P Ř E J E M E!!!

 

 

 

Zápis do školky

V úterý dne 28. 4. proběhl zápis do mateřské školy.

Těšíme se na naše budoucí "předškoláčky".

 

 

ČARODĚJNICE

Je čtvrtek 30. dubna a i my se v naší školce chystáme oslavit starý lidový zvyk spojený s oslavou příchodu jara. Dnes nás totiž čeká ,,čarodějnický den“.

Již v průběhu celého týdne jsme se na něj řádně připravovali. Pomocí klovatiny a tuše jsme si na obrázek vyčarovali rozkvetlou louku, společně jsme vyrobili čarodějnici jako živou, při pobytu venku jsme vařili kouzelné lektvary.

V den ,,D“ jsme se ve školce sešli v nápaditých a někdy i trochu strašidelných kostýmech. Magický rej jsme zahájili promenádou všech čarodějů a čarodějnic, tu jsme zakončili čarodějnou diskotékou. Naším dalším a nelehkým úkolem bylo vybrat vhodné jméno pro naši školkovou čarodějnici. Nejvíce hlasů dostalo jméno“ Pometlice“. S Pometlicí jsme si pak povídali o pohádkách, ve kterých čarodějné bytosti vystupují, poznávali jsme jejich vlastnosti, určovali jsme, které čarodějnice jsou hodné a které naopak škodí… Pometlice se pak ptala dětí, v čem ony by se rády zlepšily, co by u sebe napravily. Vše jsme sepsali a dali Pometlici do kouzelného pytlíku s tím, že to špatné večer na hranici shoří a za vzájemné pomoci a snažení dětí, se vše napraví…

Pak se čarodějný průvod v čele s Pometlicí vydal na pochůzku obcí. Její cesta však skončila na připravené hranici, kde čekala na večerní zapálení. My jsme ovšem pokračovali na naši  zahradu a vše završili soutěžemi: slalomovým letem ,,na koštěti“, hodem do ,,pece“, přeskokem koštěte, vylezením ,,na pec“, kreslením čarovných kytek. Za velkou snahu a šikovnost jsme se odměnili slaďoučkým karamelem. Všichni jsme si kouzelné dopoledne užili…L

 

Fotogalerie