LISTOPAD 2014 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

Putování se skřítkem „Podzimáčkem“

Společným putováním se skřítkem „Podzimáčkem“ jsme si zopakovali vše, co jsme se naučili o podzimním období  –  naučili jsme se, jakým podzimním měsícům Podzimáček vládne, kterým měsícem podzim končí, co sklízíme ze zahrad, jaké změny jsme mohli pozorovat v přírodě a na zahrádkách, jak se připravuje příroda na další období …A protože nám to všem tak pěkně šlo, skřítek „Podzimáček“ nám uchystal ve školce sladkou odměnu, kterou jsme ale nejdříve museli společně vypátrat. Potom jsme Podzimáčka uložili k zaslouženému spánku. Už se těšíme na další roční období a všechno, co nám přinese nového…

Divadlo v Hořicích

Dne 20. Listopadu jsme se vydali do hořického kulturního domu Koruna na divadelní představení „Zvířátka  a loupežníci“. Veselá hudební pohádka na téma známé pohádky bratří Grimmů o statečných zvířátkách, kterou herci koncipovali jako malý muzikál, se dětem velice líbila. Měly možnost si společně s herci zazpívat a reagovat na aktuální děj.

Adventní dílna

První adventní neděli jsme nezaháleli. Ve spolupráci se spolkem „Šikovné ručičky“ a Obecním úřadem Stračov jsme pro děti a jejich rodiče připravili adventní dílnu. Maminky a jejich děti se opravdu činily a všechny vánoční dárky, ozdoby, dekorace a perníčky se jim vydařily. V době, kdy maminky dodělávaly své výtvory, byla pro děti připravena loutková Vodnická pohádka divadla Kozlík. V 17 hodin jsme se všichni přesunuli na náves obce, kde jsme za zpěvu vánočních písní rozsvítili vánoční strom a zahájili tak adventní čas ve Stračově.

Fotogalerie