10. 7. 2014

ČERVEN 2014 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

Červen jsme zahájili oslavou svátku dětí. Povídali jsme si o naší planetě, na které žijeme nejen my, ale i jiné děti. Děti se seznámily také se symboly našeho státu, hlavním městem a prezidentem. Dále jsme se zabývali dopravou a prací záchranářů. Letní období nám umožnilo veškerou činnost přenášet ven na zahradu a tak jsme měli větší prostor pro rozvoj fyzické zdatnosti a obratnosti.

První červnový den jsme se na Dětském dnu ve Stračově slavnostně rozloučili s předškoláky, kteří naši mateřskou školu opustí, aby mohly v září usednout do lavic 1. tříd základní školy.  Den dětí jsme pak ve školce oslavili nanukovým mlsáním a pohodovým dnem.

 

10. června jsme se vydali na exkurzi do hořického Hasičského záchranného sboru. Všichni přítomní páni hasiči se nám úžasně věnovali. Měli jsme možnost prohlédnout si jejich záchranné vozy s vybavením, dokonce jsme si v nich i poseděli. Nechyběla ani ukázka hasičských obleků s příslušenstvím. Poutavou přednášku nám zpestřilo zdolávání lávky, které hasiči využívají při svých cvičeních.  Neradi jsme se loučili, protože chvíle strávené s našimi zachránci byly nejen přínosné, ale i díky osobnostem hasičů i velice příjemné. Těšíme se, že se za nimi opět vypravíme a odpovíme si na otázky, kterých máme po absolvované exkursi nespočet.

     

Závěr měsíce patřilo společnému setkání našich dětí s dětmi ze Základní školy Milovice. Dopoledne strávené na naší školní zahradě uteklo jako voda. Všichni si společně pohráli na průlezkách a hracích prvcích, ale i na pískovišti. A tak to u nás chvílemi vypadalo, jako když se někteří školáci vrátili do „školkových let“. Naši budoucí prvňáčci zase pokukovali nejen po starších kamarádech, ale i po paních učitelkách. Rozloučili jsme se příslibem, že setkání zopakujeme a okořeníme si naše školní chvíle další společnou akcí.

 

 

Přejeme všem krásné a pohodové léto plné odpočinku a letního sluníčka.
 

Fotogalerie