29. 9. 2013

ZÁŘÍ 2013 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

V prvním měsíci nového školního roku se děti seznámily s novým prostředím, kamarády, zaměstnanci, s prostory mateřské školy. Dětem jsme ukázali, kde mají své věci a značky. Společně jsme začali vytvářet pravidla soužití, vztahů, chování a komunikace. Také děti postupně seznamujeme s pravidly bezpečného chování na naší školní zahradě a při společných vycházkách, na kterých jsme pozorovali dění ve vesnici a všímali si změn v přírodě. V tomto čase jsme se mimo jiné věnovali tématům: Tady jsem doma, Moje rodina a I zvířátka mají svůj domov (stěhovaví ptáci). Prostřednictvím témat jsme vytvořili společné práce, které nám poslouží k výzdobě prostorů školky.

Co jsme prožili…

Září nám přineslo společnou schůzku s rodiči, vydali jsme se na výlet do Hořic na Výstavu chovatelů drobného zvířectva. Pro velký úspěch „strašilek“ jsme pozvali pana Draštíka do školky, kde nám strašilky nejen ukázal, ale mohli jsme je pozorovat jak vypadají a jak se chovají přímo na svých dlaních. Pan Draštík dětem vyprávěl o způsobu života strašilek, jejich obživě a přidal i ukázku jiných drobných živočichů.
Ve školce jsme přivítali divadelní soubor, který nám s pomocí marionet zahrál kouzelnou „Pirátskou pohádku“. Po divadelním představení měly děti možnost si loutky prohlédnout a zkusit si je ovládat, což bylo pro některé z nás docela „oříšek“.
Přijali jsme pozvání od maminky Elišky Bielčíkové podívat se na psí štěňátka, která si společně s dětmi na dvorku pěkně „zařádila“…


 

Konec měsíce patřil výletu do ZOO Dvůr Králové na Labem společně s Mateřskou školou Petrovice. Návštěvu v zoologické zahradě jsme si báječně užili. Počasí nám přálo a protože dalších návštěvníků nebylo mnoho, mohli jsme si zvířátka v klidu a dostatečně prohlédnout. Došli jsme až k Safari a neodolali skvělé příležitosti projet se v safari autobusu a mít tak zvířátka téměř na dosah. Zmoženi, nejen zážitky a pěší túrou, jsme se společně s petrovickou školkou vydali zpět k našim domovům s příslibem dalších společných akcí, které plánujeme.

 

 

Mgr. Monika Králová
ředitelka Mateřské školy Stračov
 

Fotogalerie