11. 11. 2012

Nová zeleň ve Stračově a Klenici

 

Podzimní období je časem nejen pro zazimování zahrad, ale také výsadby nových rostlin a keřů. V našich obcích se nejdříve plánovalo a po té sázelo.


Dopoledne v sobotu 20.října se sešly děti ze Stračova, Klenice a okolních obcí ke společnému plánování v Klenici. Přivítala je zde děvčata z občanského sdružení Aktivity pro život se zajímavým programem. Pro děti bylo připraveno několik soutěží, zajímavé povídání o rostlinách, stromech a včelách. Nakonec děti vytvořily několik návrhů na osázení místa pro odpočinek. Společné dopoledne s dětmi bylo zakončeno předáním sladké odměny. Projekt byl spolufinancován Královéhradeckým krajem.


V neděli 28.října, u příležitosti výročí založení samostatného státu ČSR, zorganizovala obec pod záštitou jmenované agentury sázení pamětního stromu – lípy v prostorách zahrady Mateřské školy ve Stračově. Mimo rodičů s dětmi se zúčastnili i zástupci místních spolků. Po výsadbě lípy se všichni zúčastnění přemístili za zahradu MŠ , kde byla naplánována třešňová alej a každý spolek zde zasadil „svůj“ strom. Pro všechny zúčastněné bylo připraveno občerstvení.


Naposledy se děti k výsadbě sešly v Klenici a to v neděli 4.listopadu. Vybavené nejen lopatkami, ale i dobrou náladou a chutí do díla, zasázely s rodiči 30 keříků v okolí již upraveného místa pro odpočívadlo na cyklostezce mezi Stračovem, Klenicí a Horními Černůtky. Za svoji dobře vykonanou práci byly odměněny sladkostmi, dospělí jablečným punčem a kávou.
Děkujeme všem organizátorům a zúčastněným za dobře vykonanou práci.

 

Za OU Stračov

Mgr. Petra Luštická

Fotogalerie