30. 11. 2011

MŠ Beruška Stračov - listopad 2011

 Jaké jsme měli akce v měsíci listopadu v MŠ?

3.11. jsme jeli s dětmi z MŠ na výlet do Chlumce nad Cidlinou na zámek KRÁLOVSKÁ KORUNA, kde na nás čekala „Strašidelná cesta zámkem.“ Děti si prohlédly komnaty se strašidly, např. viděly čerty, ježibabu, piráty, upíry, kouzelníka Harryho Pottera. Děti byly statečné,nikdo se nebál.Byly pasovány na piráty a dostaly certifikát. Zasoutěžily si a vyrobily si pirátskou loď z papíru. Výlet byl velmi pěkný, děti byly nadšené, odvezly si domů plno zážitků a ve školce nakreslily krásné obrázky z výletu.

10.11. jsme měli drakyádu na školní zahradě. Děti  „létaly“ s dráčkem na školní zahradě, který si samy vyrobily.

24.11. jsme navštívili kulturní dům Koruna v Hořicích, kde děti shlédly divadlo „Kocour v botách“. Představení bylo veselé a dětem se velmi líbilo.

29.11. proběhly v MŠ vánoční výtvarné dílny. Do MŠ byli pozváni rodiče dětí a vyrobili si s dětmi hezké dárky, jako např. vánoční přáníčka z papíru, zdobily si ozdoby, vyráběly z přírodnin zvonečky a hvězdičky, naplnily si koupelovou solí skleničky, omotávaly drátek provázky- vánoční hvězda, zdobily perníčky, vyráběly si svícny z chvojí, vybarvovaly sádrové odlitky s vánočními motivy. Rodiče s dětmi strávili příjemné odpoledne v MŠ. Odnesli si domů výrobky, které si s dětmi vyrobili.Vánoční výtvarné dílny se uskutečnily ve spolupráci s Obecním úřadem. Děkujeme za spolupráci  Obecnímu úřadu,za finanční podporu. Děkujeme za spolupráci spolku Šikovné ručičky. Děkujeme za organizaci p. Mgr. Petře Luštické, p. Lubici Gembalové. Děkujeme  p. Monice Doležalové, p. Gabriele Klikové, p. Šárce Homoláčové,p. Martině Hájkové, p. Lubici Gembalové. p. Mgr.Petře Luštické, p. Haně Mikešové,p. Marii Kráčmarové za hezké nápady, za pomoc rodičům, dětem a ostatním při tvoření krásných výrobků.

 

V MŠ slavíme s dětmi jejich sváteky a narozeniny. Oslavencům zazpíváme, popřejeme vše nejlepší a oslavenec rozdá dětem dobroty.

Následné fotografie Vám umožní nahlédnout do dění v MŠ.

 

Jiranová Kamila -ředitelka MŠ

Fotogalerie