24. 6. 2008

Fotbalový turnaj O pohár starosty obce Stračov 21.6.2008

Fotbalový turnaj O pohár starosty obce Stračov 21.6.2008

Stračovský klub Lazio uspořádal v sobotu 21.6.2008, pod záštitou OU Stračov, fotbalový turnaj „O pohár starosty obce“. Již od brzkého rána se na Stračovském sportovišti připravovalo 14 týmů, které se následně rozdělily do dvou skupin (A a B) po sedmi mužstvech. Na ploše byla vytyčena dvě malá hřiště, takže obě skupiny mohly hrát najednou. V základních skupinách se hrálo systémem „každý s každým“ a právě díky dvěma hracím plochám i tato část probíhala rychle a plynule. Na fair play dohlížela trojice zkušených rozhodčích.
Skupina A se skládala z následujících týmů: DUREX, Lípa, MK Milani, TPE Čeperka, EL NIŇO, PPP Petrovice a Lazio Stračov.
Skupina B se skládala z týmů: GLOBÁL Hořice, Persona Non Grata, Černý Balet, MAMBO, ŠTRONCEK, COSMOS Sendražice a PROFITOP Všestary.
O konečném pořadí rozhodoval: 1. počet bodů, při rovnosti vzájemný zápas, skóre, větší počet branek nebo los. Za vítězství se udělovaly 3 body, remíza 1 bod, prohra 0 bodů.
Vítězové skupin automaticky postupovali do semifinále. Čtvrtfinálové dvojice se určily následovně: 2B-3A, 2A-3B. Vítěz souboje 2B-3A hrál semifinále s 1A a vítěz souboje 2A-3B hrál semifinále s 1B. Vítězové semifinále hráli samozřejmě finálový zápas a poražení zápas o 3. místo.
Výsledky základních skupin stanovily pořadí na 14ctém až 7mém místě. Ze základní skupiny tedy nepostoupily následující týmy: Lípa (1b, 3:12), Černý Balet (2b, 2:12), DUREX (2b, 2:7), GLOBAL Hořice (4b, 3:6), COSMOS Sendražice (6b, 6:7), TPE Čeperka (6b, 3:3), EL NIŇO (9b, 6:6),PROFITOP Všestary (10b, 6:5).
Do semifinále přímo postoupili vítězové základních skupin: Lazio Stračov (14b, 5:0), Mambo (13b, 12:4).
Čtvrtfinálové zápasy: Persona Non Grata (12b, 6:3) vs. MK Milani (13b, 7:4) a PPP Petrovice (13b, 9:3) vs. ŠTRONCEK (11b, 4:2). Do semifinále postoupil tým MK Milani a tým ŠTRONCEK.
Semifinálové zápasy: Lazio Stračov vs. MK Milani a MAMBO vs. ŠTRONCEK. Do finále postoupil tým Lazio Stračov a tým ŠTRONCEK.
V souboji o 3. místo zvítězil tým MK Milani nad týmem MAMBO penaltovými rozstřely.
Ve finálovém zápase zdolal tým ŠTRONCEK tým Lazia Stračov poměrem 2:0.
Konečné výsledky tedy jsou: 1. ŠTRONCEK, 2. Lazio Stračov, 3.MK Milani.
Vyhodnocen byl i nejlepší střelec zápasu: Michal Fof z týmu MAMBO a nejlepší brankář: Zdeněk Kukla z týmu TPE Čeperka.
Myslím, že se tento turnaj opravdu vydařil a věřím, že všichni hráči i jejich fanoušci se tuto sobotu dobře pobavili. Vždyť to byl také hlavní účel této akce. Počasí nám nepřipravilo žádné nemilé překvapení, občerstvení bylo rychlé a rozmanité a vítězové byli odměněni krásnými poháry, které v jejich klubovnách jistě najdou svoje místo na poličce. I ti méně úspěšní byli odměněni alespoň diplomy a upomínkovými drobnostmi, které jim budou tento turnaj připomínat, a věříme, že k nám i příště rádi přijedou.
Závěrem bych chtěl jménem OÚ Stračov poděkovat Martinu Nesvačilovi a jeho Laziu, za nemalé úsilí, které vynaložili na přípravu a organizaci celé akce a v neposlední řadě i za skvělé umístění a reprezentaci naší obce.

M.Klika

Fotogalerie