29. 1. 2008

ZIMNÍ LIGA VE FOOTSALU 2007/2008_foto a průběžné výsledy

ZIMNÍ LIGA VE FOOTSALU 2007/2008_foto a průběžné výsledy

ZIMNÍ LIGA VE FOTSALU 2007/2008

Začala nám zimní liga 2007/2008 ve futsalu/malá kopaná/
Tým Lázia Stračov je každoročním účastníkem této zimní ligy ve futsalu.
Tento turnaj se odehrává v hale ve Všestarech.
Tato liga spočívá v 7 turnajích započítávaných do jedné tabulky.Těchto 7 turnajů se
z účastní vždy 10 týmu.Jsou vytvořené dvě skupiny po 5 týmech nichž hraje každý s každým a ze skupiny postupují 3 mužstva(první automaticky do semifinále a 2 a 3 mužstvo se křížem mezi sebou utkají o postup do semifinále).každé umístění týmu je ohodnoceno body.A první
tři týmy jsou odměněny poháry.Po těchto 7 turnajích postoupí 8 mužstev z těch 10 celkových do posledního závěrečného turnaje MASTERS.Tento turnaj se hraje stylem každý s každým a podle toho se pak určí vítěz celé zimní ligy.

V sobotu 24.11.2007 proběhl první turnaj, ve kterém se představilo pouze 8 týmů.Tým Lázia Stračov, ve čtyřčlenné skupině, po dvou výhrách a jedné prohře postoupil do čtvrtfinále z druhé pozice ve skupině.Vítězstvím ve čtvrtfinále jsme si zajistili postup do semifinále,kde jsme
až na penalty porazili domácí Všestary a dostali se do finále.Zde jsme narazili na favorizovaný tým Moravy(s tím to týmem jsme prohráli ve skupině hodně vysoko 6:1) a po urputném boji jsme tento zápas dovedli až na penalty.Zde šlo o velké nervy, které jsme nakonec měli větší a také trošíčku štěstíčka pomohlo k výhře.První turnaj tedy pro nás skončil
velmi dobře a to 1místem.Jako druhý se umístil tým MORAVY a třetí domácí VŠESTARY.

V sobotu 1.12.2007 proběhl druhý turnaj zimní ligy ve futsalu.Tento turnaj navštívilo 9 týmu.
Byli dvě skupiny, jedna pětičlenná a druhá čtyřčlenná.Tým Lázia byl v pětičlenné a po dvou zápasech (výhra 3:0 a remiza 1:1)to vypadalo velmi slibně na postup ze skupiny.Ovšem zbylé dva zápasy jsme prohráli a to rozhodlo o našem nepostupu do dalších bojů.Nakonec jsme si zahráli s týmem Canucks o 8 a 7 místo ve kterém jsme vyhráli a zajistili si tedy 7 místo.

V sobotu 15.12.2007 jsme se vydali další turnaj, v pořadí již třetí, zimní ligy ve futsalu.
Byli jsme nalosovány do skupiny, kde se bojovalo o tři postupová místa ze čtyř mužstev.
První zápas jsme prohráli.V druhém zápase ve skupině se naše hra trošku zlepšila a proti Brejku jsme vydřeli remízu 3:3.před posledním zápasem jsme věděli že v případě prohry nepostoupíme ze skupiny.Zápas jsme hráli proti mladým klukům, kteří si říkají Černý Balet.
V zápase jsme podali průměrný výkon a vydřeli remízu 1:1, která stačila na postup ze skupiny do dalších bojů.Ve čtvrtfinále jsme narazili na Moravu “B“, kterou jsme porazili v hektickém zápase až na penalty.V penaltách rozhodlo obrovské štěstí pro naše barvy.V semifinále na nás čekaly Všestary.Byl to asi náš nejlépe odehraný zápas na turnaji.Vyhráli jsem 4:3 a postoupili do finále kde jsme se utkali s pořádajícím týmem této zimní ligy Fantic Dog.jelikož se nám v semifinále zranili 2 hráči, museli jsme finále odehrát pouze v pěti lidech.Finále jsme bohužel prohráli 3:1.Ale druhé místo je útěchou z prohraného zápasu.Třetí skončil tým Colt a čtvrtí Všestary.
Po třech turnajích figurujeme na celkovém prvním místě.

Čili zakončení letošního roku bylo velmi bohaté, ze tří turnajů v zimní lize máme dva poháry za první a druhé místo.

První sobotu v novém roce, což bylo 5.1.2008, jsme se vydali na čtvrtý turnaj zimní ligy ve Všestarech.Byli jsme nalosovány do skupiny, ve které o tři postupová místa bojovalo pět mužstev.První zápas jsme prohráli s týmem Durex 2:0. Byl to zápas neproměněných šancí z naší strany a soupeř to dvakrát potrestal.Ve druhém zápase se naše hra velice zlepšila a ve vypjatém boji jsme porazili tým Moravy“B“ 4:1. Další zápas jsme odehráli s domácím týmem Všestar a jak už je s tím to týmem naše tradice v základní skupině, opět jsme snímá pouze remízovali.Tentokrát to byla remíza 1:1.V posledním zápase s Černým baletem jsme museli uhrát minimálně remízu abychom si zajistili postup do čtvrtfinále.Zápas se vyvedl a my vyhráli 5:2 což nám zajistilo postup do čtvrtfinále z druhé pozice. Zde jsme narazili na tým Canucks, který jsme dokázali přehrát nejtěsnějším rozdílem 1:0 a postoupit do semifinále kde už nás čekal tým Moravy“B“. Na tomto turnaji jsme s potkali už podruhé, v základní skupině jsme je porazili 4:1, a tak nám to chtěli oplatit.první půlku se jim to dařilo, přehrávali nás a dokonce vsítili 3 branky, ale po poločase jsme zabrali a tento stav se nám podařilo vyrovnat.Zápas měli rozhodnout penalty. A jak už to bývá při penaltách, šlo především o pevné nervy a přesnou mušku.Tu jsme nakonec měli lepší a postoupili do finále. Finále jsme si zahráli proti domácímu týmu Všestar(dnes již také podruhé). Zde rozhodlo prvních 5 minut kde nám dali 4 branky a my už za celý zápas nedokázali otočit tento stav. Nakonec jsme prohráli 5:3.Čili jsme se umístili na 2 místě a získali tak už 3 pohár ze čtyř turnajů.

Dne 19.1.2008 jsme se vydali na už na pátý turnaj zimní fotbalové ligy ve Všestarech. V tento turnaj se přihlásilo pouhých 7 mužstev a tak jsme se rozhodli, s udělá jedna skupina a zahraje si každý s každým a podle dosažených bodu se určí vítěz.čili nás čekalo 6 utkání v tento den.První zápas proti Všestarům jsme remizovali 2:2.Ve druhém zápase proti Canucks podali dobrý výkon a vyhráli 5:2.ve třetím zápase nám o kousínek utekla výhra proti Sendražicím, kdy poslední minutu do konce jsme vedli 3:2.Jenže malá nepozornost přinesla během minuty dva góly v naší síti a prohra 3:4 byla na světě.Ve čtvrtém zápase jsme nastoupili proti Frantic dogs a v průměrném zápase jsme remizovali 3:3. V pátém zápase jsme změřili síly s týmem Moravy“B“,bohužel soupeř měl více sil a nastřílel nám 4 branky a my vstřelili pouhé 2.Čili výsledek 4:2 pro tým Moravy.V posledním utkání s Černým baletem nám šlo o umístění.Pokud bychom prohráli, tak bychom skončili na 6místě.Naše vítězství 2:1 nás dostalo na 4 příčku.Pouze o skóre jsme nedostali na třetí místo, které tak patřilo Sendražicím. První se umístil tým Moravy“B“ a druzí skončili Všestary.

V sobotu 9.2.2008 jsme se vydali na šestý turnaj do Všestar.V tento den dorazilo na tento turnaj pouze 6 týmu což je nejslabší návštěvnost za celou zimní ligu.dostavili se pouze týmy Lázia Stračov, Moravy“B“, Všestary, Frantic dogs, Sendražice a Černý balet. Čili jsme se na začátku dohodli že si zahrajem stylem každý s každým a z předem dohodnutého času (2x7minut) jsme si stanovili hrací domu 2x10 minut.Jako první nás čekal domácí celek Všestar.Byl to hodně vyrovnaný zápas, ve kterém jsme šli třikrát o gól do vedení ale nakonec jsme snila uhráli remízu 3:3. Ve druhém zápase nás čekal tým Moravy“B“.Byl to jednoznační zápas, bohužel nás Morava porazila jednoznačně 2:6. Tento zápas se vůbec nepovedl a ke konci se od nás i to štěstíčko obrátilo zády.Bohužel to štěstíčko jsme neměli ani ve třetím zápase se Sendražicema.Začali jsme hodně špatně a než jsme s rozkoukali prohrávali jsme 2:0, pak jsme ale zabrali a do první půle jsme stihli vyrovnat na 2:2. po výměně stran nás ale zaskočili svou rychlou hrou a dali nám během tří minut tři branky a bylo po zápase, nakonec jsme ještě dali jednu branku ale oni v poslední minutě stanovili skóre na 6:3.Ve čtvrtém zápase jsme si spravili chuť výhrou na Frantic dogs, a to hodně vysokým skórem 7:0. v posledním zápase s Černým baletem nám šlo o čtvrté místo v tabulce.A na ploše to bylo znát.Byli jsme ve všem rychlejší a dokázali jsme neinkasovat ba naopak jsme jim dali 6 branek a uzavřeli tak zápas na 6:0.Takže po sečtení všech bodu a skóre jsme s umístili na 4 místě za prvním týmem Moravy“B“ druhými Všestary a třetími Sendražicema.Za námi pak skončili Frantic dogs a poslední 6 místo patřilo Černýmu baletu.V celkovém pořadí turnaje zimní ligy jsme s 78 body na celkovém 3 místě. Před námi jsou první Všestary s 95body a druhý je tým Moravy s 84 body.


Další turnaje se hrají vždy v sobotu a to v těchto termínech :
23.2.2008
závěrečný turnaj MASTERS 1.3.2008

Pokud by jste chtěli povzbudit tým Lázia a nebo se jen podívat na fotbalový turnaj, tak se tyto turnaje odehrávají ve Všestarech v hale vedle plaveckého bazénu.Všechny turnaje zažínají
vždy od 8:00.

Text a Foto: R.Souček


Fotogalerie